Eurofins


Skrevet af
Kenn Jorgensen, EurofinsEUROFINS er et globalt netværk af laboratorier. Vi har over 400 laboratorier og 35.000 medarbejdere i over 40 lande. Jeg repræsenterer divisionen Eurofins Consumer Product Testing, og vores mission er at bidrage til den globale sundhed og sikkerhed ved at give vores kunder de bedste laboratorieydelser. Den service, vi yder vores kunder, er teknisk rådgivning og biokemiske tests af produkter som for eksempel byggematerialer, mademballage, kosmetik m.m. Vi mener, at vores service skal skabe værdi for vores kunder, og det formidler vi i vores daglige dialog med kunderne og i præsentationen af vores virksomhed. For vores kunder betyder det: hurtig markedsadgang, produktdifferentiering, reducerede omkostninger og minimerede risici.


I vores daglige stræben efter et højt serviceniveau bruger vi programmet Relationwise Customer Loyalty (NPS). Det er meget vigtigt for os, at vi ikke drukner i ubrugelige KPI-målinger af faktorer, der ikke har relation til vores værdier, forslag og mål. NPS er den bedste indikator, vi kan få, for hvordan vores organisation præsterer på kundeservice, ydelser og produktkvalitet, fordi NPS giver vores egne kunder mulighed for at vurdere os og forklare, hvordan vi kan forbedre vores service; og ikke kun en gang om året, men hver gang vi handler med dem.


Vi stiller vores kunder det magiske NPS-spørgsmål, præcis syv dage efter at vi har faktureret dem. Ved at gøre dette giver vi dem mulighed for at vurdere os på hele processen fra start til slut, herunder fakturering og betaling. Vores kundefeedback bliver distribueret ud til de salgsrepræsentanter, der er ansvarlige for kunderne, og til de personer, som er involveret i test og rådgivning i laboratorierne. På den måde kan alle holde øje med feedbacken fra de kunder, de selv har arbejdet med.


Det giver os et boost at modtage feedback fra mennesker, som vi har arbejdet med over en periode. Vi bruger også tilbagemeldingen til at styrke vores operationelle ydeevne proaktivt. Alle scorer på 6 eller derunder behandles som klager, og der er faste procedurer for, hvordan vi løser den utilfredse kundes problem og sørger for, at det ikke opstår igen.

"Nu er det noget, vores medarbejdere taler om, og de fortæller hinanden, når de får en score på 10."

Vi har brugt Net Promoter Score® i fem år nu, og til at begynde med var folk skeptiske over for dette redskab. Et par medarbejdere mente, at vi ville komme til at forstyrre vores kunder med unødvendige e-mails, og de indvendte, at det måske ikke var alle medarbejdere, der brød sig om, at systemet sendte e-mails på deres vegne. Men da vores medarbejdere begyndte at få feedback på deres arbejde, begyndte de også at anerkende værdien af målingerne og acceptere dem som et redskab i organisationen. Nu er det noget, vores medarbejdere taler om, og de fortæller hinanden, når de får en score på 10.


Da vi har brugt NPS® i nogle år nu, har vi samlet en hel del data. Det er interessant at se feedbackhistorikken fra kunder, der har bedømt os ved en række lejligheder. I mange tilfælde kan vi se, at vi har forbedret vores præstationer i forhold til disse kunder, og vi er klar over, at det nok er årsagen til, at disse kunder stadig er med os i dag. Det er en kendsgerning, at der er en direkte positiv kobling mellem loyalitet og fastholdelse. Glade kunder er loyale, og loyale kunder bliver. Kunder, der bliver, er gode kunder, fordi de er mere rentable og kræver færre ressourcer end nye kunder. Et andet interessant aspekt er, om vores kunder er villige til at anbefale vores firma eller ej. Men endnu mere interessant er det at finde ud af, at de rent faktisk begynder at gøre det. Holdning og adfærd stemmer ikke altid overens, men de hænger dog sammen. Holdningen er forholdsvis let at påvirke; adfærd er vanskeligere. Vores udfordring for fremtiden i forbindelse med NPS er at se, om vi kan påvirke vores kunder til faktisk at begynde at fremme Eurofins, f.eks. i industriorganisationer.Kenn Jørgensen


Jeg har en MSc i Marketing fra Aarhus Universitet BSS (Business and Social Sciences). I Eurofins Consumer Product Testing arbejdede jeg i begyndelsen med intern og ekstern forretningsudvikling, og i dag er jeg salgschef for vores europæiske salgsteam.

Skrevet af Kenn Jorgensen
Head of Sales, Eurofins Product Testing i Danmark